Мрієте про міцні та здорові нігті, які не ламаються за кожної нагоди? Те, що потрапляє на вашу тарілку цієї осені, може мати величезний вплив на їхній стан, повідомляє Interia Kobieta.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідкрийте для себе овочі, які сприятимуть регенерації та зроблять ваші нігті міцнішими та стійкішими до пошкоджень.
Ламкість і розшарування нігтів рідко мають єдину причину. Це поєднання дефіциту поживних речовин, впливу мийних засобів і холоду. Осінь пропонує овочі, які відповідають за ключові цілі, забезпечуючи достатню кількість:
- кремнію;
- цинку;
- заліза;
- міді;
- біотину;
- фолатів;
- вітамінів А, С та Е.
Цей набір підтримує вироблення кератину, дозрівання нігтьового ложа та захист від вільних радикалів.
Сезонні овочі, які допоможуть вашим нігтям
Осінь – чудовий час, щоб скористатися овочами, які є натуральними стимуляторами здоров’я нігтів. Особливої уваги заслуговують гарбуз, буряк, капуста кале, капуста, морква та петрушка. Кожен з них містить унікальні інгредієнти, що допомагають зміцнити нігті та покращити їх стан.
Гарбуз. Чудове джерелом бета-каротину, який перетворюється на вітамін А, необхідний для правильного зроговіння нігтів. Він також містить вітамін Е та цинк, а його насіння – чудовий спосіб поповнити дефіцит магнію та цинку.
Буряк. Завдяки вмісту заліза, фолієвої кислоти та бетаціаніну, буряк підтримує оксигенацію тканин, що сприяє швидшому росту нігтів та зменшує їх ламкість. Регулярне вживання буряка може значно покращити стан нігтьової пластини.
Кале та капуста. Ці овочі містять вітаміни С, К та кальцій, а також поліфеноли. Вітамін С сприяє засвоєнню заліза та підтримує синтез колагену, що важливо для здоров'я нігтьового ложа.
Морква та петрушка. Окрім каротиноїдів, які перетворюються на вітамін А, вони також містять кремній та калій. Петрушка збагачує раціон вітаміном С та залізом, які мають вирішальне значення для зміцнення нігтів.Інші засоби для здоров'я нігтів осінь
Не забуваймо про інші овочі, які також підтримують здоров'я нігтів, такі як цибуля, цибуля-порей, селера й топінамбур.
Якщо ви включите ці овочі у свій раціон, ваші нігті отримають підтримку зсередини, стануть міцнішими, гнучкішими та менш схильними до пошкоджень.
Як підготуватися, щоб збільшити засвоєння інгредієнтів
Каротиноїди є жиророзчинними, тому варто додати трохи оливкової або ріпакової олії до смаженого гарбуза та моркви, щоб збільшити їх засвоєння.
Залізо з буряка краще засвоюється разом з вітаміном С, тому варто поєднувати його з петрушкою, квашеною капустою або краплею лимонного соку.
Щоб максимально використати цинк з гарбузового насіння, трохи обсмажте його на сухій сковороді та поєднайте з білком – як тваринним, так і рослинним; білково-мінеральні комплекси сприяють кращому засвоєнню.
Кремній з петрушки, селери та цибулі-порею найкраще засвоюється після тривалого, але делікатного приготування , тому овочеві бульйонні супи, які вживаються 3-4 рази на тиждень, – це простий спосіб регулярно поповнювати запаси цього мінералу.
У холодні дні найкраще обирати теплі страви, такі як випічка, тушковані овочі, вершкові супи або густі салати. Тепла страва покращує кровообіг у ваших руках, що допомагає живити матрикс нігтів.
Не забудьте доповнити свою тарілку джерелом білка – яйцями, сочевицею, тофу або йогуртом, оскільки сірчані амінокислоти необхідні для ефективного утворення кератину.
Раніше портал Знай писав про підтягнуте тіло без залу й гантелей: які вправи з власною вагою реально працюють.
Крім того, ми повідомляли, яку зубну щітку краще обрати, щоб не пошкодити емаль.
Також портал інформував про 5 спецій, які перевернуть ваше здоров'я: додайте їх до раціону вже сьогодні.