Нерідко, перша ультразвукова діагностика не дає точного підтвердження, що очікується більше однієї дитини. Нижче наведені ознаки, які говорять про багатоплідну вагітность, умовно можна розділити на відчуття жінки і медичні факти. Повідомляє Clutch.

Ми розповімо про ті ознаки, завдяки яким можна визначити двійню.

Але для початку зазначимо, всі перераховані симптоми і ознаки визначаються індивідуально, слід пам'ятати, що єдиний спосіб підтвердити або виключити багатоплідну вагітність – все-таки ультразвукова діагностика.

Ранній токсикоз з перших днів відсутності менструації

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Якщо це друга вагітність, то відчути різницю буде нескладно. Як правило, симптоми токсикозу при багатоплідній вагітності досить яскраво виражені:

- слабкість і постійна сонливість.

- нервозність, перепади настрою.

- нудота і блювота не тільки вранці, але і протягом дня.

- підвищена пітливість і слиновиділення.

Яскраво виражена друга смужка на тесті

Зазвичай тест-смужка демонструє вагітність однією дитиною слабо вираженою смужкою, а якщо ж вагітність багатоплідна, смужка буде яскравою навіть на ранніх термінах.

Різке збільшення ваги

При двійні апетит збільшується в два рази. Маса тіла тільки за перший триместр, як правило, збільшується на 5 кг.

Швидке зростання живота

Дану ознаку можна вважати умовною, адже у кожної жінки цей процес проходить індивідуально, але все ж багатоплідну вагітність може видавати великий живіт, який з'являється вже в першому триместрі.

Спадковість

Якщо в роду майбутньої мами або її чоловіка були випадки народження двійні або близнюків, то ймовірність багатоплідної вагітності збільшується в рази. За правилами генетики, близнюки можуть з'явиться на світ лише через покоління.

Ранні ворушіння

Це пояснюється тим, що діти всередині мами ростуть досить швидко і їм доводиться боротися за кожен міліметр вільного простору в утробі.

Дуже високий показник ХГЛ

Аналіз крові жінки, вагітної двійнею, разюче відрізняються. Різкий скачок ХГЛ може свідчити про наявність декількох плодів.

Високі показники гестації

Гестація – період від першого дня останньої менструації до моменту пологів. Як правило, у жінок з багатоплідною вагітністю результати лікарських вимірювань виявляються набагато вище норми.

Нагадаємо, 4 безпечних видів сексу під час вагітності.

Як повідомляв портал "Знай.uа", медики винайшли латексні презервативи зі змазкою, яка виділяється при статевому контакті.

Також "Знай.uа" писав, ці знаменитості зовсім скоро стануть мамами.