Їда - це основне джерело енергії для організму. Вона постачає клітинам, органам і системам необхідні речовини для того, щоб вони функціонували на повну потужність. Крім того, їжа забезпечує нас енергією, необхідною для активного дня, і допомагає уникнути втоми, пише Prevention.

Пісна яловичина

Пісна яловичина - це важливе джерело енергії. Вона багата на залізо, яке легко засвоюється і допомагає кисню циркулювати по всьому організму. Залізо необхідне для утворення гемоглобіну - білка в червоних кров'яних клітинах, який транспортує кисень до тканин. Недостання заліза часто призводить до втоми та анемії, особливо у жінок.

Крім того, яловичина містить L-карнітин - амінокислоту, яка допомагає знижувати втому. Згідно з дослідженнями, достатня кількість L-карнітину зменшує втому у людей з гіпотиреозом та хронічним синдромом втоми.

Яловичина, зображення з вільних джерел
Яловичина, зображення з вільних джерел

Популярні новини зараз
Пенсія зросте у кілька разів: трьом категоріям пенсіонерів підвищать виплати Мобілізація по-новому: у Раді пропонують перезапуск ТЦК – що хочуть змінити Найдешевше тепло дають не дрова: як бюджетно нагріти житло, якщо немає світла та газу Відмовлять на кордоні: який документ українцям обов’язково потрібен для поїздки в Польщу
Показати ще

Нут

Нут (або турецький горох) є джерелом безлічі важливих речовин, серед яких особливо виділяється цинк. Цей мінерал підтримує ріст і відновлення клітин, знижує запалення, зміцнює імунну систему та сприяє нормальній роботі м'язів.

Дослідження показали, що регулярне вживання цинку може знизити рівень втоми. Наприклад, одне з досліджень, проведених за участю 150 літніх людей, показало, що щоденне вживання цинку значно знижувало втому вже через 70 днів.

Гриби

Гриби - чудовий засіб для боротьби з втомою. Деякі види, наприклад, вирощені на сонці, містять вітамін D - рідкісний елемент серед овочів. Недостаток вітаміну D часто призводить до втоми, і його відновлення може суттєво покращити самопочуття.

Крім того, гриби містять вітаміни групи B - рибофлавін і ніацин, які допомагають організму перетворювати їжу на енергію.

Ківі

Ківі - справжнє джерело енергії. Воно багате вітаміном C, дефіцит якого може викликати втому. Жовті ківі SunGold містять більше вітаміну C, ніж звичайні зелені, але й останні забезпечать організм необхідною дозою антиоксидантів та корисних речовин.

Ківі, зображення з вільних джерел
Ківі, зображення з вільних джерел

Горіхи макадамія

Горіхи макадамія - це джерело корисних жирів, які забезпечують стабільну та довготривалу енергію. Вони не викликають різких коливань рівня цукру в крові, а навпаки, допомагають підтримувати бадьорість протягом всього дня.

У горіхах макадамія також багато тіаміну (вітамін B1), який допомагає клітинам перетворювати їжу на енергію і підтримує нормальне функціонування нервової системи. Недостання тіаміну може призвести до втоми, дратівливості та навіть більш серйозних порушень.

Матеріали новинного характеру не є медичними порадами і не замінюють консультацію лікаря. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.