З'явилася інформація, що засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа засудили до 50 тижнів в'язниці за порушення умов виходу під заставу. Відомо, що він не з'являвся в суд на вимогу влади.

Про це стало відомо завдяки повідомленням європейських ЗМІ.

Джуліан Ассанж

Так, засновник WikiLeaks сім років ховався в посольстві Еквадору в Лондоні. Увесь цей час він не виходив з кімнати площею 20 м², боячись політичного переслідування. Також відомо, що завтра, 2 травня, відбудеться суд щодо екстрадиції Ассанжа з Великобританії.

Джуліан Ассанж
Джуліан Ассанж

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Варто нагадати, що скандального засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа затримали в Лондоні. Якраз перед цим посольство Еквадору відмовило йому у політичному притулку. Такий указ видав президент Еквадору Ленін Моренно. Про це пишуть західні ЗМІ з посиланням на прес-службу Скотланд-Ярду. Ассанж жив у посольстві майже 8 років. Він ховався там від британської влади. Як стало відомо, Ассанж потрапив до рук правоохоронців, у четвер, 11 квітня. Затримання відбулося в посольстві Еквадору в британській столиці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-адвокат Дональда Трампа Майкл Коен дає свідчення у Конгресі США. Коен стверджує, що президент США був в курсі про зустріч сина з російськими чиновниками в Trump Tower в 2016 році і про підготовку витоку листування суперниці Трампа на виборах від Демократичної партії Хілларі Клінтон. Найголовніше, що належить з'ясувати американським законодавцям – це контракти передвиборного штабу Трампа з РФ. Нещодавно екс-адвокат був на слуханнях у сенатському комітеті по розвідці. А сьогодні його допитують в Комітеті з нагляду Палати представників.

Нагадаємо, Ассанжа можуть стратити в катівнях Трампа.

Як повідомляв Знай.uа АТО в Туреччині: кремлівська парочка головорізів засвітилася в "ІД" і переплюнула Чепігу.

Також Знай.uа писав, Ассанж переїде до Росії? Найлютіший ворог уряду США знову в безпеці.