У Білорусі розстріляли засудженого за вбивство трьох людей Олександра Жильнікова.

Цю інформацію повідомляє правозахисний центр "Весна".

Під час побачення з Жильніковим 30 травня адвокаткою розглядалася скарга в Генеральну прокуратуру республіки на розгляд справи у зв'язку з нововиявленими обставинами. 13 червня адвокатка вирушила в СІЗО №1, щоб продовжити роботу зі скаргою однак, там їй сказали, що вирок виконано.

Доля другого фігуранта справи В'ячеслава Сухарка поки невідома.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Водночас у Комітеті ООН з прав людини на розгляді знаходиться індивідуальне звернення Жильнікова, яке було зареєстровано 24 грудня 2018 року під номером 3082/2018.

Координатор кампанії "Правозахисники проти смертної кари в Білорусі" Андрій Полуда каже, що дуже обурений таким підходом.

"З одного боку, Білорусь хоче бути ближчою до Європи, називається європейською країною, проводить II Європейські ігри, а з іншого боку, не поділяє цінності прав людини і залишається останньою країною в Європі і на пострадянському просторі, де розстрілюють людей". Андрій Полуда

Варто зазначити, що 29 травня у Верховному суді відбувся розгляд апеляційної скарги Олександра Жильнікова. Спочатку чоловік отримав довічний термін, але після повторного розгляду справи Мінським міським судом вирок був замінений на смертну кару.

Amnesty International виступила із закликом до людей з усього світу написати білоруській владі, щоб зупинити розстріли Жильнікова і Сухарка, оголосити мораторій на виконання смертних вироків і замінити всі смертні вироки позбавленням волі.

Нагадаємо, Лукашенко офіційно відмовився від символу путінської окупації України.

Раніше Знай.ua повідомляв, донька Путіна буде керувати генами росіян.

Також Знай.ua писав, Медведєв прокоментував прорив Зеленського в Україні.