Опис головного символу піратства як білий череп і перехрещені кістки, розташовані на чорному тлі закріпився у свідомості з описів в романах або фільмах. Проте насправді це швидше омана, ніж правда.

В 17-18 столітті, коли був розквіт піратства, у кожного судна морських розбійників був свій прапор. І далеко не у всіх там був зображений саме череп. Та й чорний фон не був обов'язковим.

Однак деякі відомі пірати використовували наближене зображення "Веселого Роджера". Так, череп і дві схрещені кістки можна було побачити на прапорі Едварда Инглэнда, а також Генрі Айвери, який розташував череп в профіль.

У теж час у Калик Джека замість кісток були схрещені шаблі, а у легендарного Едварда "Чорна Борода" Тіча на прапорі був зображений кістяк, який в одній руці тримав чарку, а в інший спис, який був спрямований на червоне серце.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Чий череп на класичному піратському прапорі

Череп є людським, однак кому він належав і чому був обраний в якості символу піратства, точно невідомо. Основна версія свідчить, що цей череп раніше належав засновникові Сицилійського королівства Роджеру II.

Можливо, пірати хотіли навіяти жах на супротивників і попереджаючи, що у разі непокори їх чекає загибель. За іншою версією череп і кістки вважалися символом того, що пірати хоробрі воїни, які не бояться смерті і готові загинути в бою.

Нагадаємо, послання Клеопатри: вчені виявили древні реліквії. Знахідки прикрашені зображеннями царя Птолемея V і його сім'ї, а також Клеопатри.

Як повідомляв "Знай. ua", знайдена найдавніша хабар у світі. Чаша була дарована вождя німецького племені.

"Знай. ua" писав, що історія унікального людини: як американка Лінн Кокс дісталася вплав зі США в Росію. Цей сенсаційний заплив став зоряним в кар'єрі 30-річної екстремалки.