Взимку 1959 року в горах Північного Уралу зникли дев'ять туристів, які пішли в похід під керівництвом Ігоря Дятлова. Через місяць рятувальники виявили їх розрізаний намет. А в радіусі півтора кілометрів від неї - п'ять замерзлих тіл. Трупи інших знайшли тільки в травні.

Подробиці цієї трагедії досі залишаються нерозкритими. Однак буквально днями стали відомі нові подробиці загибелі туристів на злощасному перевалі Дятлова. Про це розповів завідуючий відділенням травматології в Киштимі Микола Тарасов. Про це повідомляє Politeka.

Так на думку медика, групу туристів під керівництвом Ігоря Дятлова погубили отруйні випаровування.

При цьому, Микола Тарасов зазначає, що першими з групи Дятлова загинули міцні туристи, а ті, що вижили зняли з трупів загиблих товаришів одяг в надії зігрітися.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Експерт уточнив, що першими загинули Юрій Дорошенко і Григорій Кривоніщенко. Саме з них зняли одяг живі туристи, намагаючись зігрітися в горах. Цей факт, на думку Тарасова, підтверджує версію про отруєння отруйними випарами.

"Це були здорові хлопці, важко повірити, що вони першими загинули від переохолодження. Швидше за все, Дорошенко ніс когось на шляху від намету і тому більше за інших надихався отруйними парами. Або у нього була підвищена чутливість або непереносимість таких речовин", - заявив він.

І все ж, на думку російського медика, для встановлення справжньої причини загибелі туристів на перевалі Дятлова необхідна комплексна експертиза з участю гігієністів, токсикологів і гідрометеорологів.

Нагадаємо, що насправді сталося з дівчиною з групи Дятлова. Перед виходом на маршрут Люда багато спілкувалася з геологами з селища, де група зупинилася на ночівлю, і кілька сторінок щоденника списала словами з мови мансі.

Як повідомляв портал "Знай.uа", виявили випадковий фрагмент відео, на якому можна розгледіти дивну аномалію на перевалі Дятлова. Однак це, як і деякі інші деталі, ніяк не пояснюють усіх таємниць тієї давньої трагедії.

Також "Знай.uа" писав, працівники прокуратури відтворили обставини загибелі групи Дятлова під час недавнього експерименту. В результаті чого з'ясували, маршрут був занадто складним навіть для досвідчених туристів.