Британська компанія Cookson Adventures, яка спеціалізується на пригодницькому туризмі, організувала експедицію з порятунку приблизно 50 пляшок алкоголю із затонулого в 1918 році корабля.

Потенційна вартість вантажу, який покоїться біля берегів Корнуолла, оцінюється у кілька мільйонів фунтів стерлінгів. Британський вантажний корабель століття тому плив з Бордо до Великобританії, але по дорозі був торпедований німецьким підводним човном.

Потенційна вартість алкоголю, який покоїться на дні, оцінюється у кілька мільйонів фунтів стерлінгів.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При першому зануренні водолази виявили не тільки сам корабель, але і кілька сотень пляшок алкогольних напоїв — бренді, вина і шампанського. Деякі з них залишилися цілими. Тепер, на другому етапі проекту, будуть проведені картографічні та геодезичні роботи, після чого пляшки з алкоголем отримають на сушу. Надалі вони будуть відправлені в Університет Бургундії, Франція і Національний морський музей Корнуолла, Великобританія для подальшого вивчення.

За словами фахівців, це дуже цікавий проект, і немає ніяких сумнівів в тому, що зразки алкоголю із затонулого корабля будуть мати важливе історичне значення, оскільки до цього моменту у водах Великобританії ніколи не виявляли такого великої кількості раритетних алкогольних напоїв.

Дослідники підкреслюють, що цінність виявленого вантажу на кораблі безпрецедентна, і сподіваються отримати унікальні артефакти з дна в цілості й схоронності.

Нагадаємо, яким був перший молочний коктейль в історії. 100 років тому мілкшейки пили на світських заходах і вечірках.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ці люди віддали своє ім'я речамам, які давно стали для нас звичними і буденними.

Також "Знай.uа" писав, вчені відтворили зігріваючий напій древньої цивілізації. Факт того, що столицею пивоваріння був саме С'єрра Баул, підтвердили 20 років тому.