У Норвегії міжнародна група вчених змогла відтворити обличчя жінки-вікінга, яка жила близько тисячі років тому. Відомо, що її останки виявили на так званому кладовищі вікінгів на острові Солор.

В даний момент скелет знаходиться в норвезькій столиці, в Музеї історії культури. Про це стало відомо завдяки повідомленню видання Daily Mail.

Женжина-вікінг

Коли вчені дізналися, що це жіночий скелет, місце поховання все ще не вважалося місцем поховання воїнів "просто тому, що окупантом була жінка". Про це розповіла археолог Елла Шамаха. За допомогою нових технологій розпізнавання обличчя британські вчені змогли відновити обличчя жінки-вікінга.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Крім того, як виявили археологи, жінка-воїн була похована зі зброєю, в числі якої були мечі, стріли, списи та сокири. Фахівці також виявили в черепі вм'ятину, яка відповідала поранення від меча.

Нагадаємо, ідеальні каміння, море рептилоидов і скарб нації: головні таємниці людства, спробуй розгадати.

Як повідомляв Знай.uа загадка століття: на території запорізької школи розкопали древню фортецю.

Знай.uа писав, на Вінниччині археологи розкопали унікальний артефакт бронзового століття: "щось схоже на людину".