Вчені-палеонтологи виявили найбільш крихітного з відомих на цей час динозаврів. 5-сантиметровий динозавр нагадує суміш голуба і крокодила, деякі порівнюють його з зубатим колібрі. Крихта відмінно зберігся, оскільки скам'янів у злитку бурштину – його знайшли у М'янмі. За попередніми оцінками експертів, динозавру близько 100 мільйонів років. І він вразив всіх, адже ця ящірка збереглася настільки добре, як ніби смерть його спостигла тільки вчора.

Так виглядає маленький динозавр, скрін з відео
Так виглядає маленький динозавр, скрін з відео

Маленький динозаврик належить до виду з назвою Oculudentavis khaungraae, але виглядає не так як інші відомі науці динозаври, він більше нагадує голуба, однак його дзьоб скидається на крокодилячій. "Для палеонтолога це дивно. Ми ніколи не бачили нічого подібного. Зараз такого в природі не існує", - говорять дослідники. За їх словами, малюка знайшли в стародавній смолі, і він чудово зберігся до нашого часу, особливо в районі голови. Оскільки у пташки близько сотні зубів палеонтологи припускають, що попри скромні розміри, кусався цей стародавній динозавр боляче. Наголошується, що це відкриття дуже важливе, тому, що допоможе вченим більше вивчити еволюцію птахів від динозаврів.

Так виглядає маленький динозавр, скрін з відео
Так виглядає маленький динозавр, скрін з відео

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, археологи знайшли закляття в 3000-річному саркофазі староєгипетського жерця.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що під християнським собором виявили стіну з людських кісток, жахливій знахідці понад 300 років.

Також портал "Знай.ua" писав, що у тропічних джунглях знайдений доісторичний хижак, якого світ ще не бачив.