У середу, 17 жовтня, 18-річна українська тенісистка Даяна Ястремська вийшла в чвертьфінал турніру в Люксембурзі. Так, на матчі молода українка переграла колишню першу, а тепер 13 ракетку світу іспанку Гарбиньє Мукурусу у двох сетах - 6: 2, 6: 3.

"Той момент, коли ти завойовуєш найбільшу перемогу у своїй кар'єрі", - прокоментувала успіх 18-річної тенісистки Жіноча тенісна асоціація на своїй сторінці у соцмережі Twitter.

Варто відзначити, що всього декілька днів тому Ястремська офіційно стала наймолодшою тенісисткою за роки незалежності України, яка вийшла у фінал турніру WTA в одиночному розряді. Ястремська перемогла китаянку Ван Цян у фіналі Відкритого чемпіонату з тенісу. Українка виграла титул у 18 років і чотири місяці. В оновленому рейтингу Ястремська зайняла рекордну для себе позицію – 66 місце, піднявшись відразу на 36 рядків.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Даяна Ястремська

Раніше повідомлялося, що в першому раунді матчу українка у двох сетах обіграла 32-річну американку Варвару Лепченко з рахунком 6:2, 6:7(12), 7:6(5). Матч тривав 3 години і 6 хвилин. За цей час Ястремська виконала 3 подачі навиліт, допустила 9 подвійних помилок і реалізувала 5 брейк-пойнтів з 21. Лепченко ж зробила 2 ейси, 5 разів помилилася при введенні м'яча в гру і взяла 3 гейми на прийомі. Таким чином, Ястремська вийшла у другий раунд турніру і продовжила свою переможну серію.

Нагадаємо, що чемпіонка "Ролан Гаррос" Сімона Халеп гарантувала собі звання першої ракетки світу за підсумками сезону.

Як повідомляв портал Знай.uа, перша ракетка України Еліна Світоліна стала сьомою тенісисткою, яка гарантувала собі участь у Підсумковому турнірі WTA.

Також портал Знай.uа писав, що у першому раунді турніру Кубок Кремля WTA українка Надія Кіченок у парі з австралійкою Анастасією Родіоновою зіграла з другим сіяним дуетом Ракель Атаво/Анна-Лєна Гренефельд.