Засновник громадської організації «Стоп Фальсифікація» Олег Кищук 12 березня провів зустріч в місті Страсбург, Франція з депутатами Європейського парламенту. Темою для обговорення стало розслідування Олега з приводу підкупу виборців у виборчому окрузі №97 в місті Бровари, Київської області.

«Схема підкупу має чітку структурованість та прив’язку до виборчих округів до Верховної ради України. У багатьох випадках схему на округах очолюють та забезпечують депутати Верховної ради від БПП чи сателітів. У випадку, коли на округ не закріплений за жодним нардепом, президент та його оточення закріплює свого наглядача зі сторони чи зацікавлену особу з місцевих еліт. Загальне фінансування схеми підкупу здійснюється централізовано з «чорної каси» партії БПП та Петра Порошенка особисто» - заявив Олег.

Активісти провели зустріч з представниками Європейських політичних сил та запропонували їм долучитися до виборчого процесу Україні в якості міжнародних спостерігачів.

«Ми просимо депутатів Європарламенту поїхати на вибори в Україну в якості міжнародних спостерігачів, щоб не допустити масового скуповування голосів та забезпечити чесні та прозорі вибори Президента. Ми представляємо тут весь народ України, який прагне чесних та демократичних виборів» - додав Олег.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще