Канадська авіа - і машинобудівна корпорація Bombardier Inc. і німецький холдинг Siemens AG почали переговори щодо співпраці у сфері виробництва локомотивів, сигнального та іншого обладнання для залізних доріг.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на обізнані джерела.

Два роки тому компанії вже вели такі переговори, проте вони виявилися безрезультатними.

Джерела видання відзначають, що офіційно оголосити про угоду можуть ближче до середини року. Нові переговори лише почалися і ніяких конкретних рішень поки немає.

Угоду повинні будуть схвалити антимонопольні органи. При цьому, проти неї можуть виступити профспілки країн, де працюють компанії.

Популярні новини зараз
Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Сукупна вартість відповідних підрозділів обох компаній перевищує 10 млрд євро.

Так, за оцінкою аналітиків Societe Generale відповідних бізнес Siemens вартує 7,2 млрд євро. А експерти Veritas Investment Research стверджують, що частка Bombardier в Bombardier Transportation (70%) коштує не менше $5 млрд.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Bombardier відкриє в Україні спільне підприємство з "Укрзалізницею" з виробництва локомотивів та іншої техніки.