Сьогодні, 22 квітня, космічний зонд та штучний супутник Сатурна "Cassini" здійснив останній політ навколо Титана та, змінивши траєкторію, відправиться в останній шлях до поверхні шостої планети-гіганта. У вересні 2017 року "Cassini" самознищиться в атмосфері Сатурна.

Про це повідомили на офіційному сайті NASA.

Останній шлях космічного зонда передбачає 22 оберти навколо орбіт Сатурна між кільцями та поверхнею планети. 15 вересня Cassini наблизиться до газового гіганта, де згорить в його атмосфері.

Місія Cassini вже 13 років знаходиться на орбіті шостої планети Сонячної системи. За період космічних досліджень з 2004 року апарат практично вичерпав паливо та скоро стане некерованим. Тому в NASA вирішили завершити місію самознищенням у щільних шарах атмосфери Сатурна, щоб попередити зіткнення апарату з супутниками чи занесення туди земного життя.

Останнім завданням місії перед знищенням стане дослідження поверхні Сатурна, зокрема аналіз магнітних полів та вимірювання глибини його озер та річок.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", Cassini сфотографував Землю з найвіддаленішої точки. Зонд показав, як виглядає наш "дім" між кільцями Сатурна.