Глава Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров закликав кримських татар 18 травня провести меморіальні заходи в Криму, порушивши заборони РФ.

Відповідне звернення він зробив у Facebook.

Цього року російські окупанти вчергове заборонили проводити в Криму 18 травня масові меморіальні заходи, присвячені пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу.

"Метою заборони РФ проводити в Криму жалобні молебні, масові мітинги і ходи, є знищення історичної пам'яті кримських татар, виправдання злочинів сталінізму і комуністичного режиму СРСР, придушення волі кримських татар у боротьбі за свої права в умовах російської окупації Криму", - підкреслив Чубаров.

Як зазначив він, росіяни сподіваються на те, що кримські татари слухняно виконають їх волю і зрадять пам'яті про своїх близьких і рідних, які стали жертвами геноциду.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

При цьому "місцеві колаборанти щоб догодити путінському агітпрому поспішно розробляють свої сценарії заходів", проте Меджліс запропонував кримським татарам нові форми дійства.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Росія відкидає факт того, що суд ООН в Гаазі вимагає припинити репресії проти кримських татар і українців в Криму, а також скасувати рішення про закриття Меджлісу.