Україні слід уважно ознайомитися з текстом рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі.

Таку пораду дали у зовнішньополітичному відомстві країни-агресора.

Відомство Сергія Лаврова звинуватило українських офіційних осіб у тому, що вони "на автоматі" зачитують текстівки, підготовлені ще до рішення Міжнародного суду, і не враховують те, що насправді постановив суд.

"Закликаємо їх знайти час і все ж уважно ознайомитися з текстом рішення", - підкреслили у МЗС Росії.

У РФ обурені тим, що Україна вважає рішення суду "безперечною перемогою", "успіхом" Києва, оскільки суд "нібито вимагає від Росії припинити репресії проти кримських татар і українців у Криму та скасувати рішення про закриття Меджлісу".

Популярні новини зараз
Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

У Лаврова підкреслили, що в тексті рішення немає жодних формулювань про репресії і гоніння кримсько-татарського народу та українців у Криму. Як і немає вимоги про скасування заборони на роботу Меджлісу.

Російська сторона переконан, що "суд зайняв принципову позицію та не підтримав заяви про нібито "агресію" і "окупацію" Криму, визнавши їх такими, які не відносяться до суті розгляду".

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав переваги України у справі проти Росії у Гаазі.