У Міжнародний день миру на сцені ГОГОЛЬFESTу відбулася прем'ера опери-реквієму "ЙОВ". Вистава була побудована на старозавітних біблійних та латинських сакральних текстах для рояля, ударних, віолончелі та солістів.

Про захід із місця події розповіла кореспондент Знай.ua Дарина Капуста.

В опері-реквіємі "ЙОВ" злились воєдино найсильніші людські голоси і новаторський звук немов із препарованого рояля. Музично-драматичний перформанс засновано на сучасній інтерпретації християнських традиційних текстів, що виникає у відкритому діалозі композиторів та виконавців.

Нова опера-реквієм "ЙОВ" поєднала в собі інструментальний театр, імпровізаційну музику та алюзії на музичне бароко і середньовіччя.

Читайте також: В рамках ГОГОЛЬFESTу відбувся перформанс "Мистецтво війни" (фото)

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Потужні голоси розривали червоне світло прожекторів на безліч дрібних частин, а ниюча віолончель і хвилюючий рояль не залишили байдужими ні одного глядача.

"Це неймовірно! Моментами просто дух захоплювало, а від цих голосів просто серце завмирало", - ділиться враженнями відвідувачка Ольга.