Від 12 жовтня 9-й трамвай у Львові курсує із музичним супроводом. У ньому пасажирам розповідатимуть історико-культорологічні факти із уривками музичних творів.

Про це ZAXID.NET повідомила фахівець зі зв'язків з громадськістю ЛКП "Львівелектротранс" Оксана Яворська.

"Музичний маршрут" підготувала музикознавець Софія Іванова та команда MJoy Multimedia. Над проектом працювали громадська організація "17", німецьке товариство GIZ за підтримки Львівської міської ради та ЛКП "Львівелектротранс".

Першу музичну довідку пасажири трамвая №9 можуть прослухати вже на початку маршруту – біля залізничного вокзалу. Біля церкви Ольги та Єлизавети вони дізнаються про будівництво церкви та її органу.

Цікаві факти прозвучать і про музичні заклади Львова – музичну школу ім. Соломії Крушельницької та музичну академію ім. М. Лисенка.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Читайте також: Трамваї потішили киян яскравим парадом (фото)

У центральній частині міста пасажири трамвая прослухають цікаві факти про Соломію Крушельницьку та сина Вольфганга Амадея Моцарта Франца Ксавера, який жив у Львові.

"Подорож-концерт, подорож-історія трамвайним маршрутом №9 запам'ятається львів'янам, які поспішають на роботу, туристам з різних куточків світу, найвибагливішим меломанам. Поєднання класичних творів, джазової музики та особливої атмосфери нашого міста створюють прекрасний настрій і бажання слухати цю музику знову", – зазначив директор "Львівелектротранс" Сергій Васільєв.