Канадський режисер українського походження зняв стрічку, яка вийде на екрани вже на почату наступного року. Про це повідомляє Еспресо.TV.

На початку наступного року в Канаді вийде перший повнометражний художній фільм про сталінські репресії в Україні та Голодомор 1932-1933 років. Режисер фільму Джордж Менделюк вважає, що зараз як ніколи важливо розповісти цю історію Заходу, щоб вона не повторилася.

"Гіркий урожай", або "Урожай диявола", - це історія про любов, надію і спроби вижити в страшний для України час.

Читайте також: В Угорщині покажуть кращі українські фільми

Головний герой - потомствений козак Юрій. Щосили він намагається заслужити схвалення свого діда Івана, отця Ярослава і завоювати любов прекрасної Наталки. Але його життя, як і життя багатьох його односельчан, круто змінюється після вторгнення Червоної армії. Сім'ю Юрія і багатьох його співвітчизників починають переслідувати, сталінський терор накриває Східну Європу

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Сценарист Річард Бачинський Гувер, який походить із старовинного козацького роду, задумав написати цю історію більше 10 років тому. Весь цей час він працював над сценарієм в Україні, де вивчив безліч історичних документів і свідчень.

Режисеру Джорджу Менделюку тема Голодомору також близька, адже все це пережили його батьки, які втекли з радянської України в роки Другої світової війни. За словами Джорджа, він зняв цей фільм, щоб показати Заходу, до чого може призвести агресивна політика Росії.

"Як і багато українців, мої батьки пережили неймовірні страждання. Сьогодні, напевно, немає жодного українця, який би не знав про репресії, страти, депортації та голод. Враховуючи важливість того, що сталося, і те, що за межами України мало хто знає про ці події, цю історію геноциду необхідно показати. Це важливо сьогодні", - підкреслив він.