Інженери Google ще на крок наблизились до того, щоб відкрити музейні колекції усьому світу.

Про це пише Financial Times.

"Тепер кожен зможе пройтися по Британському музею і подивитись на нашу колекцію так, ніби має її в себе вдома", - каже директор музею Ніл МакГрегор.

Працівники Google витратили 15 місяців, щоб сфотографувати 85 залів Британського музею за технологією Street View. Інтернет-користувачі зможуть "пройтися" по галереях, наблизити цікаві об'єкти, подивитись інформацію про них та послухати коментарі кураторів музею.

Компанія також зробила сортування експонатів на шкалі часу на сайті "Музей світу" (Museum of the World). Користувачі також зможуть встановлювати тематичні зв'язки між експонатами.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Читайте також: Ми не маємо інформації про музейні експонати – гендиректор Національного музею

Чи не зменшить це кількість відвідувачів музею? Ніл МакГрегор каже, що навпаки - збільшить.

"Досвід поширення фотографій експонатів показує, що це збільшує кількість людей, які хочуть побачити справжню річ на власні очі, і приходять уже більш інформованими", - вважає директор.