26 листопада в Києві стартував фестиваль "Нове британське кіно". Столичним глядачам надається можливість побачити кращі прем'єри року з Великобританії: антиутопію "Лобстер", призера Берлінале "45 років", "Запалюючи зірки" з Елайджей Вудом та інші новинки.

Про це повідомляє кореспондент "Знай".

Фільм-відкриття - "Суфражистка" з Кері Малліган і Меріл Стріп. Всі стрічки демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Відкрив фестиваль заступник Посла Великобританії в Україні Мартін Дей. Програму представляла спеціальний гість - Крістін Бардслі, радник Британської Ради з питань кіно. На протязі останніх 13 років Бардслі займається відбором британських фільмів і короткометражок для участі у міжнародних програмах та шоукейсах, курує напрямок документалістики на Лондонському кінофестивалі і виступає консультантом фестивалю BBC Art Screen Festival.

Модератором виступила відома телеведуча каналу 1 + 1 Марічка Падалко.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Зокрема у програмі - антиутопія Йоргоса Лантімоса "Лобстер", що отримала приз журі Каннського фестивалю, і мелодрама "45 років", за яку дует Тома Кортні і Шарлотти Ремплінг був відзначений "Срібним ведмедем" на Берлінському кінофестивалі.

Глядачі побачать байопік "Запалюючи зірки" з Елайджей Вудом, і комедію "Леді в фургоні" з Меггі Сміт. Крім того, кіноманів чекає традиційна підбірка короткометражок, номінованих на премію Британської кіноакадемії BAFTA цього року.

Партнером відкриття виступила компанія Marengo. Серед зіркових гостей на кінофестивалі можна було зустріти Андрія Халпахчі, Ірену Карпу, Ольгу Шурову, Монро, Юрія Марченка, Катю Тейлор та інших.

"За весь час існування кінофестивалю на заході було представлено понад 50 фільмів. Сьогодні британське кіно є одним з самих найрозвиненіших у світі", - розповів Денис Іванов, генеральний директор компанії "Артхаус Трафік".

Читайте також: Проект львівського художника переміг у Лондоні

"У фестивалі беруть участь як професіонали, так і новачки. Є прекрасна програма короткометражок. Фестиваль відкриє кінокартина "Суфражистка". Цей фільм відкривав свого часу Лондонський кінофестиваль. Прем'єра "Лобстера" проходила в Каннах. Нам дуже приємно тепер презентувати його в Україні", - поділилася з пресою Крістін Бардслі.

Цього року "Нове британське кіно" проходить у столичному кінотеатрі "Київ" з 26 листопада по 2 грудня. Фільми йдуть мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Нагадаємо, фестиваль "Нове британське кіно" - це серія прем'єрних кінопоказів, прес-конференцій та спецпроектів, присвячених кращим новим фільмам Англії. Проводиться Британською радою в Україні спільно з компанією "Артхаус Трафік".