На виданння своєї книги карикатур Юрій Журавель зібрав кошти на платформі краудфандінгу "Велика ідея". Йому вдалося залучити понад 426 тисяч гривень.

Малюнки Юрія Журавля (лідер відомого гурту Ot Vinta!) ще з часів Майдану користуються неабиякою популярністю. За ці два роки карикатур накопичилось так багато, що книжку "Карикадурка" прийшлося випускати в двох частинах.

Читайте також: Росіяни "помстилися" Charlie Hebdo своєю "карикатурою" (фото)

На своїй сторінці в соціальних мережах художник так прокоментував вихід книги: "Багато хто закидає мені, що "Карикадурка" занадто легковажна назва для книги. Може й так. Мабуть я сам просто легковажний. Але це допомагає мені, сподіваюсь і вам, тримати себе в руках. Щоб повна дурка не заволоділа мозком. Наступний том буде берегти в собі пам`ять подій Революції Гідності".

До нової книжки увійшли малюнки видатних українців, світових зірок, великих політиків та "шкідників", патріотичні кольорові картинки, а також календар 12 великих переможних битв за Україну. У книзі можна знайти карикатури на президента, прем'єр міністра, на Путіна, на Меркель і Олланда. Проте є і добрі шаржі на відомих особистостей, музикантів, артистів.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще