Власники квартир площею до 60 кв. м і приватних будинків площею до 120 кв. м не платитимуть податок на нерухомість. Про це вчора повідомила Наталія Яресько, міністр фінансів України.

За її словами, Мінфін надає право місцевим радам піднімати рівень оподаткування на елітну нерухомість, квартири площею понад 300 кв. м. і будинків площею 500 кв. м. Ці гроші лишатимуться у місцевих радах.

"Про оподаткування нерухомості говорять вже років шість, але ніяк не почнуть брати податки. Вже кілька разів змінювали правила оподаткування та схему розподілу цих коштів", - говорить "Знай" Віктор Несін, голова правління рієлторської палати України.

Читайте також На одну керівну посаду претендує 9 осіб - дослідження

На його думку, спрямування коштів від оподаткування елітної нерухомості є хорошим варіантом для наповнення місцевих бюджетів.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

"Коли ці податки нарешті введуть, то суттєво для українців нічого не зміниться. Швидше за все, оподатковуватимуть не всю площу помешкання, а саме житлову. Це означає, що власники середньостатистичних трикімнатних квартир загальною площею 70-75 квадратних метрів не платитимуть податку", - говорить експерт.

Нагадаємо, раніше квартири площею більше 300 кв м і житлові будинки площею понад 500 кв м пропонувалося обкладати податком за фіксованою ставкою - 25 тис грн на рік. Для об'єктів житлової нерухомості, які мають меншу площу, визначати ставку податку Мінфін запропонував місцевим радам - ​​в межах від 0 до 3% від мінімальної заробітної плати за 1 кв м площі.