Міжнародний валютний фонд може піти на перегляд нинішньої програми співробітництва з Україною, якщо уряд не зможе домовитися з РФ про реструктуризацію боргу у розмірі 3 млрд доларів.

Про це сказав на прес-конференції виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, передає Укрінформ.

"Якщо навіть буде реалізований найнегативніший з точки зору фінансів сценарій, що не вдасться домовитися про реструктуризацію українського боргу в європейських бондах перед Російською Федерацією, вірогідність чого досить висока, буде перегляд програми Міжнародного валютного фонду в плані можливого збільшення потоків фінансування і перегляд інших базових показників, які закладено в меморандумі про співробітництво Україна - МВФ", - сказав Устенко.

Читайте також: У вересні українці понесли валюту в банки

Він відзначив, що співробітництво з МВФ і далі триватиме, проте гроші у вигляді кредитів, можливо, будуть надходити не в обумовлені строки.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

"Шанси на продовження програми з МВФ мені здаються досить високими...Співробітництво буде продовжено, але гроші, можливо, в Україну будуть надходити не так, як це планувалося спочатку, і навіть зараз, найвірогідніший варіант найбільш раннього надходження коштів від МВФ в Україну - це листопад-грудень", - говорить експерт.