До кінця наступного місяця у Києві та Вінниці запрацює пілотний проект із оформлення субсидій через інтернет. Про це повідомив сьогодні Павло Розенко, міністр соцполітики України.

"Для попередньої реєстрації документів в електронному вигляді достатньо підтвердити адресу своєї електронної пошти", - сказав він.

Подібна послуга вже працює в Дніпропетровській області.

Щоб оформити субсидію, потрібно зайти на сайт igov.org.ua у розділ "Громадянам: Взаємодія з державними органами". Там з'явиться список із 17 доступних послуг. Потрібно обрати "Оформлення субсидії". Потім — обрати систему для заповнення анкети — через електронний підпис або через систему свого банку. У першому випадку, потрібно встановити спеціальну програму з інтернету. Якщо ж вносити дані через систему свого банку, то потрібно у спеціальному вікні обрати свій банк, ввести номер телефону. На нього прийде повідомлення із 6-значним кодом. Його вводять в інтернет-програму й вносять дані по субсидії.

"Це значно спростить оформлення цієї пільги. Адже велика кількість людей вже працює з інтернетом — сплачує через мережу за комунальні послуги, поповнює рахунок мобільних телефонів вносить платежі за кредит. Думаю, особливо це буде корисно молодим людям, що через роботу не мають часу заповнювати паперові бланки та відправляти їх аналоговою поштою", - каже "Знай" Олександр Жолудь, аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень.

Популярні новини зараз
З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

За його словами, за останні півроку призначення субсидій значно спростили.

"Шкода, звісно, що державна допомога йтиме не лише тим, хто її справді потребує. Її оформлюватимуть люди із середнім доходом. Адже більшість зарплат на приватних підприємствах у нас нелегальні. Через зволікання із цією проблемою держбюджет втрачає багато грошей — як у вигляді надходження від податків, так і вигляді зайвих витрат на пільги", - каже експерт.