Цього тижня проти "Приватбанку" почали інформаційні диверсії із Росії. Про це сьогодні повідомили в прес-службі фінустанови. Там зазначили, що клієнтам "Приватбанку" надходили СМС-повідомлення про введення тимчасової адміністрації у банк, листи на електронну пошту із подібними повідомленнями.

Служба безпеки фінустанови виявила, що повідомлення їхнім клієнтам йдуть із Росії й провокації влаштовані непрофесійно, бо недостатньо завуальовані.

"Думаю, це справді робили росіяни. А точніше, їхні фінустанови. Якщо розібратися, головними конкурентами "Приватбанку" в Україні є "Укрексімбанк" і "Ощадбанк". Але вони державні й не можуть конкурувати із "Приватом" за сервісом, рівнем надання послуг тощо. Тому лишаютья російські фінустанови. Вони можуть претендувати на клієнтів "Приватбанку" у разі банкрутства фінустанови", - пояснює "Знай" Олексій Кущ, радник президента Асоціації українських банків.

За його словами, відтік капіталу вкладників "Приватбанку" може спричинити для проблем у економіці України, адже у кожного п'ятого українця є рахунок у цій фінустанові.

"Однак сумнцівюся, що із цих провокацій щось вийде. НБУ зробить все, аби великого відтоку вкладів із "Приватбанку" не було. Там зосереджені потужні фінансові ресурси. Якщо хоча би половину із них виведуть вкладники, то для іншої частини клієнтів не вистачить грошей. У Фонді гарантування вкладів їх також беде недостатньо", - говорить експерт.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще