Мінекономрозвитку і торгівлі нарахувало "Укрнафті" пеню за затримку девідентів державі у 90,451 млн грн. Про це повідомляє ресурс OilNews.

Повідомляється, що "Укрнафта" сплатила 632,304 млн грн з порушенням термінів, встановлених державою. Тому компанія має сплатити пеню у встановлені законом терміни.

В "Укрнафті" не спростовують затримки у перерахуванні коштів державі й заявляють, що в компанії бракує коштів на повернення боргів. Таку заяву вчора зробив Марк Роллінз, керівник "Укрнафти".

"Те, що "Укрнафта" винна великі кошти державі, це відомо давно. Думаю, там і не збиралися їх повертати, а повернули тільки тому, що побачили недружелюбний настрій влади щодо групи "Приват"", - говорить "Знай" Володимир Бутко, аналітик Інституту нафти і газу.

За його словами, Мінекономрозвитку діє запізніло. Міністерство мало б вводити штрафні санкції у лютому-квітні.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

"Це є доказом того, що наші міністерства не працюють, а лише виконують політичні замовлення влади. Такий стан речей паралізує нормальну роботу в багатьох сферах. Завдяки державним грошам і фінансовим махінаціям "Укрнафта" уже більше 8 місяців утримує найнижчі ціни на пальне. Весною воно у них коштувало дешевше, ніж в оптових закупках на крупних нафтобазах. Так вони переманили велику частину клієнтів із інших мереж і загнали конкурентів у збитки. Результатом цього всього є те, що крупні мережі ще й досі не можуть знизити ціни на пальне, бо не компенсували свої втрати від демпінгу мереж групи "Приват", - пояснює експерт.

Читайте також "Приватбанк" звинуватив росіян у інформаційних диверсіях

Він вважає, що "Укрнафта" заплатить державі пеню найближчим часом.

"Однак свої гроші вони на це не витрачатимуть, покладуть це на плечі споживачів – зроблять бензин на 1-2 гривні дорожчим, як у інших мережах. Думаю, таке може бути вже з наступного тижня", - прогнозує аналітик.