Три спецдозволи на вивчення родовищ або видобуток руд дорогоцінних металів досі перебувають у компаній, які пов'язані з колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook журналістка Deutsche Welle Катерина Каплюк.

За її словами, всього на сьогодні в Україні видано лише сім таких спецдозволів. "Три дозволи, дія яких призупинена, але вони ще не скасовані, належать пов'язаним з Захарченко компаніям", - пише журналістка.

Двома дозволами на Мужіївське та Берегівське родовища володіє "Карпатська рудна компанія", третім - на вивчення Квасівського рудного поля - "Західна геолого-розвідувальна компанія".

Читайте також: Перше підводне родовище золота виявили у Китаї

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Обидві компанії контролює Валерій Бредихін - партнер Захарченка, якого також називають його правою рукою.

Захарченко та Бредихін є співвласниками торгових марок "Трибушани" і "CarboKarp", які виготовляють продукцію з мармурової крихти. Крім того, разом з дружиною екс-глави МВС - Людмилою Захарченко - Бредихін був партнером у фірмах "Лінкруст" та "Гірничорудні технології".