Для реєстрації автотранспорту відтепер довідка-рахунок не потрібна. Відповідну постанову ухвалили сьогодні в Кабміні. Про це повідомив у соцмережах Арсен Аваков, міністр МВС.

Таке нововведення здешевить реєстрацію автомобіля на 1-2 тис. грн.

"Тепер при оформленні автомобіля продавцю і покупцю достатньо підписати договір купівлі-продажу в будь-якому сервісному центрі України у присутності адміністратора, який засвідчить особистості учасників угоди на підставі їхніх документів. Засвідчить — безкоштовно", - повідомив міністр.

За його словами, собівартість цієї довідки була 29 грн, а приватні компанії продавали їх державі по 1-1,5 тис. грн. Оскільки в Україні щомісяця реєструють 80 тис. автомобілів, то ці компанії мали доходи на рівні 118 млн. грн.

"Ця довідка була необхідна як при купівлі нового, так і потриманого автомобіля. Це справжня корупційна схема. Ймовірно, її налагодили колишні правоохоронці", - говорить "Знай" Володимир Марченко, аналітик консалтингової компанії AFS.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Читайте також Наступного року зростання долара загальмується - експерт

Він вважає, що потрібно не лише скасувати цей документ із переліку необхідних, а й покарати власників поліграфічних підприємств, що встановили завищену ціну на бланки.

"У цивілізованих країнах їх штрафують на сотні мільйонів доларів або кидають за ґрати. Також потрібно було б притягнути до відповідальності очільників МВС, які укладали такі невигідні контракти", - говорить фахівець.

Нагадаємо, з 2017 року в Україні введуть обов'язковий техогляд. Про це минулого тижня повідомили в Кабміні.