Чи готова Україна з 1 січня 2016 року жити в рамках угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом? З цим розбирались "Вечерние вести".

Газета розповідає, що цей процес розрахований на 10 років. За цей час митні тарифи, які сплачують при реалізації товарів між Україною і ЄС, для більшості позицій знизяться до нуля. Планується, що в Україну зайдуть інвестиції для адаптації промисловості під європейські стандарти.

Водночас, в Україні на 38% цьогоріч зменшилася торгівля з європейцями. За словами експерта Андрій Блінова, швидкої зміни ситуації очікувати не слід: "Буде дуже плавний процес завоювання європейського ринку і збільшення взаємної торгівлі - по кілька відсотків на рік".

Читайте також: Непростий 2016-й: девальвація гривні і зростання цін триватимуть

А от частка Україна на російському ринку, за прогнозами фахівців, буде і далі зменшуватися.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

За словами економіста Олексія Подлуцького, боятися розриву економічних зв'язків з РФ не варто. "У цих зв'язках Росія захищає свої інтереси, не рахуючись з Україною", - цитує його газета.