Аналіз ситуації в українській економіці і прогноз її перспектив в наступному році дає "Деловая столица".

Посилаючись на офіційну статистику, видання відзначає, що, незважаючи на зростання середньої зарплати українців на 24,8%, інфляція зросла вдвічі. Рівень безробіття склав 9,6%, що за міжнародними мірками є досить високим показником, зауважує газета. А от зростання цін на 41,5% за дев'ять місяців стало рекордним для України за останні 20 років.

Наступного року, за прогнозами Міжнародного валютного фонду і Національного банку України, ціни зростуть на 12%, а прогнози Світового банку більш песимістичні – 23,4%. Опитані газетою експерти підтверджують: девальвація гривні і зростання цін триватимуть.

Читайте також: Агрофірми створюють штучний дефіцит овочів з метою наживи взимку

"Є тільки невелика надія, що середня зарплата в Україні в 2016 році не зменшиться до рівня 100 доларів, а залишиться на рівні 150. І це за підвищення цін, як мінімум, на 15-18%. Безробіття зросте до 15%. Остаточно закриються більшість машинобудівних і хімічних підприємств, зменшиться кількість дрібних і середніх компаній, які їх обслуговують", – каже економіст Олександр Охріменко.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Видання також пише, що в умовах падіння економіки зростатиме і ймовірність дефолту, але МВФ його не допустить, оскільки це позбавить сенсу його роботу за кредитною програмою.