Кабінет міністрів України доручив "Нафтогазу" припинити закупівлю російського газу. Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, пише УНН.

"Урядом прийнято рішення доручити "Нафтогазу" зупинити придбання російського газу. А то вони переплутали - це не вони нам не постачають газ, це ми у них не купуємо газ",- сказав Яценюк.

За його словами, таке рішення було прийняте тому, що цінові пропозиції від європейських партнерів є більш вигідними для України.

"Загальний обсяг споживання газу в Україні уже зараз зменшений на 20%",- зазначив він.

Нагадаємо, російський "Газпром" заявив, що припиняє постачання газу в Україну до надходження нових платежів від "Нафтогазу".

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Читайте також: Україна не залишиться без газу у разі перекриття його Росією

Російська компанія повідомила, що "Нафтогаз України" вибрав раніше передплачені обсяги газу та не подав нових заявок на його придбання.

Голова "Газпрому" Олексій Міллер наголосив, що вже зараз, до настання холодів, Україна почала відбирати газ з підземних сховищ,, "які й так недостатньо заповнені".

У "Нафтогазі" повідомили, що поки що будуть приймати російський газ лише для транзиту в Європу.