Україна забезпечить всі свої потреби у газі цієї зими, якщо Росія прийме рішення перекрити паливо.

Про це повідомив глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв на своїй сторінці у Facebook.

"Ми можемо забезпечити потреби України в газі цієї зими з європейського напрямку. І наступною. І будь-якою іншою. Диверсифікація та ринок газу реально працюють", - написав він.

Читайте також: "Газпром" побудує ЗПГ-завод на Чорному морі

За його словами, він здивувався великій кількості питань від різних осіб, на тему, що буде, якщо "перекриють газ".

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%
Показати ще

Нагадаємо, через те що 21 листопада підірвали опори ліній електропередач та окупований Російською федерацією півострів Крим припинив отримувати електроенергію з материкової України, багато хто заговорив про можливі контрміри з боку Москви.

Глава "Газпрому" Олексій Міллер розповів, що передплаченого газу Україні вистачить на кілька днів. За відсутності наступних платежів, "Газпром" припинить постачання.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин у свою чергу зазначив, що не бачить необхідності у передоплаті російському "Газпрому" за постачання газу до кінця четвертого кварталу 2015 року, оскільки ми маємо достатні запаси газу у сховищах, а також розраховуємо на зниження ціни на російський газ у першому кварталі 2016 року.