Інцидент зі збитим турецькими Військово-повітряними силами російським літаком Су-24 налякав міжнародних інвесторів.

Так прокоментували ситуацію економісти BofA Merrill Lynch Володимир Осаковський і Тюркері Хамзаогли, передає УНІАН.

"Ця новина негативна для російського та турецького ринків, для всіх класів активів", - вважають вони. На думку аналітиків, це пов'язано з очікуваним посиленням напруження у відносинах між двома країнами в найближчому майбутньому.

Втім, економісти вважають, що цей інцидент призведе до "дипломатичної та економічної напруженості", та не до повномасштабного військового конфлікту.

Читайте також: Штурман збитого Су-24 має намір "віддати туркам борг" (відео)

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

"Президент Путін не дає жодних вказівок щодо потенційної військової відповіді, хоча й згадує, що двосторонні відносини знаходяться в небезпеці. З іншого боку, голова дипломатії Євросоюзу Федеріка Могеріні після розмови з генсеком НАТО заявила, що необхідно уникати ескалації напруги після інциденту з російським літаком Су-24 в Сирії", - відзначають експерти.

Вони вважають, що інцидент може мати негативні довгострокові наслідки для російського ринку, оскільки через те, що сталося, інвестори розгублять оптимізм і надії на поліпшення відносин Росії і Заходу.