Другий пілот російського бомбардувальника Су-24 Костянтин Мурахтін, який вижив після того, як літак був підбитий ВПС Туреччини, розповів про інцидент, що трапився.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема Мурахтін заявив, що має намір "віддати борг" за загиблого командира.

Штурман зазначив, що після виписки з госпіталю збирається попросити командування залишити його на авіабазі Хмеймім в сирійській провінції Латакія. Льотчик заявив, що хоче і далі виконувати завдання по боротьбі з терористами.

За його словами, турецькі військові не зв'язувалися з його Су-24.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Турки ні про що не попереджали і на зв'язок не виходили", - заявив Мурахтін.

Він також додав, що саму ракету "повітря-повітря", випущену турецьким F-16 і вразила бомбардувальник на висоті шести тисяч метрів, він не бачив.

Читайте також: Туреччина опублікувала запис попередження пілотів СУ-24 (відео)

За словами льотчика, що вижив, екіпаж Су-24 знав район, де сталася катастрофа, "як свої п'ять пальців" і повністю виключає можливість порушення російським літаком повітряного простору Туреччини.

"Ні, це виключено, навіть на одну секунду, тим більше що ми летіли на висоті близько шести тисяч метрів, погода була ясна. Весь наш політ до моменту вибуху ракети повністю мною контролювався", - сказав Мурахтін.