Сьогодні соціальні мережі активно обговорюють відео попередження російських пілотів СУ-24 про незаконний перетин кордонів Туреччини.

Як повідомляють Українські новини, відео опублікував турецький телеканал Haber Sırası.

На ньому чітко чутно, що пілот турецького винищувача неодноразово попереджає військовий літак про можливі наслідки.

Це почали робити за 30 миль до кордону, хоча за міжнародними стандартам про це сигналізують за 24 милі.

"Повідомляють турецькі військово-повітряні сили при виконанні. Ви наближаєтеся до турецького повітряному простору. Змініть ваш курс на південь негайно!" - попереджають турецькі пілоти.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Пілот почав вогонь по СУ-24 тільки після того, як протягом десяти разів повторив попередження. Таку інформацію також повідомили в Пентагоні. Американським військовим експертам стало відомо, що пілоти російського СУ-24 чули попередження, але не відреагували на нього.

Читайте також: Російський літак збили "туркобандерівці" - Геращенко

Нагадаємо, що нову хвилю міжнародних суперечок викликав вчорашній інцидент в небі над сирійською Латакією, де турецькі ВПС збили російський бомбардувальник.

Вчора підтвердили загибель одного пілота Сергія Румянцева з Челябінська.