Сьогодні, 28 грудня, у багатьох містах України пройшли акції протестів представників аграрного бізнесу. Головна причина акції - перегляд змін до Податкового кодексу.

Про це повідомляє телеканал "24".

"Раніше аграрії діяли на спеціальному режимі ПДТ. Тобто різниця між собівартістю продукту і ціною його продажу - залишалася на рахунках, які використовуються для модернізації бізнесу", - пояснив заступник голови комітету з питань аграрної політики Вадим Івченко.

Тепер же, за словами Івченка, у відповідності з діючими змінами, які прийняла Верховна Рада, аграріям, які займаються молочним скотарством, потрібно буде платити 20%. А всім іншим - 50%. Тобто з аграрного бізнесу виймуть 50% обігових коштів.

Як заявив Івченко, найгірше, що ніяких додаткових програм агробізнесу держава не пропонує. Немає стратегії розвитку.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Страйкуючі аграрії перекрили п'ять центральних доріг України (фото, оновлено)

Серед тих, хто постраждає від нових законів і бельгієць Бернар Вілем. Він створив сільськогосподарське підприємство у Львівській області та за п'ять років не дав жодного хабара.

Підприємець вирішив розводити кіз, бо помітив, що в Україні це незайнята ніша. Разом з дружиною, українкою Марією Хом'як, створив фермерське господарство "Шеврет" у селі Романків Мостиського району Львівської області. Це козяча ферма на 600 голів з майстернею по виробництву сирів і переробки молока.