Роман відомого українського письменника Сергія Жадана "Месопотамія" увійшов до списку найкращих десяти книг грудня 2015 року за версією австрійського телеканалу ORF.

Зазначимо, що книгу "Месопотамія" переклали і видали в німецькому видавництві Suhrkamp. Вона отримали позитивні рецензії у німецькомовному літературному середовищі.

У новому романі Жадан зображує сучасний Вавилон – своє рідне місто Харків. Коли він закінчив свою книгу, то думок про Майдан у нього ще не було. А коли автор був у літературному турі, почалася війна. "Мої книжки аполітичні, але якимось чином так не щастить і виходить, що вони пов'язані з політикою", - каже Сергій Жадан.

У книзі йдеться про різних людей, які живуть в "Месопотамії". Це своєрідне "Межиріччя" - між українським Дніпром на заході та російським Доном на сході. З біографій, життєвих історій його героїв, які походять з усіх куточків колишнього СРСР, Жадан створює портрет свого міста.

Читайте також: Софія Андрухович отримала престижну премію Джозефа Конрада

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що Сергій Жадан один з найпопулярніших та найвпливовіших українських письменників. Серед його найвідоміших творів – "Депеш Мод", "Ворошиловград", "Месопотамія". Остання книга стала також лауреатом центральноєвропейської літературної премії "Ангелус".