У Берліні оголошені переможці премії Європейської кіноакадемії. Італійський фільм "Молодість" Паоло Соррентіно став лауреатом відразу в трьох номінаціях: "Кращий фільм", "Кращий режисер" і "Краща чоловіча роль", яку вручили Майклу Кейну. Відзначимо, що фільм "Молодість" все ще йде в українському прокаті.

Почесну нагороду за внесок у розвиток світового кінематографа отримав Крістоф Вальц, популярний німецький актор, відомий за ролями в фільмі "Агент 007: Спектр", "Джанго звільнений", "Безславні виродки" і багатьох іншим.

Читайте також: Фільм "Керол" - фаворит "Золотого глобуса"

Кращою європейської комедією кіноакадеміки назвали фільм Роя Андерссона "Голуб сидів на гілці, розмірковуючи про буття", а премію за кращий документальний фільм отримали творці картини про життя британської співачки Емі Уайнхаус.

Гучний фільм Йоргоса Лантімоса "Лобстер" також отримав нагороди за кращий сценарій і кращі костюми. Як відомо, цей фільм не увійшов в широкий український прокат, але тим не менше, був показаний в програмі "Фестиваль фестивалів" Одеського міжнародного кінофестивалю і в Днях британського кіно в Києві.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Довідка: Премія Європейської кіноакадемії була заснована в 1988 році. Її задумували як противагу американському "Оскару".