У Лос-Анджелесі оголосили номінантів на премію Голлівудської асоціації іноземної преси "Золотий глобус-2016".

Про це пише ВВС.

Найбільше номінацій - у британсько-американської романтичної драми "Керол" режисера Тодда Гейнса. "Керол" отримала багато позитивних відгуків кінокритиків та претендував на "Золоту пальмову гілку" на Каннському кінофестивалі. У фільмі йдеться про романтичні стосунки двох жінок у 50-ті роки в Нью-Йорку.

Стрічка минулорічного тріумфатора "Оскара" Алехандро Гонсалеса Іньярріту "Легенда Г'ю Гласса" позмагається за перемогу в категорії найкращий фільм-драма. Це надзвичайно видовищний фільм, в якому головний герой (Леонардо Ді Капріо) виживає у дикій природі.

Окрім неї, в цій категорії також номіновані "Керол", "Шалений Макс: Дорога гніву" Джорджа Міллера, "Кімната" Ленні Абрахамсона та "У центрі уваги" Тома Маккарті.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще

За звання найкращого режисера позмагаються Тодд Гейнс, Алехандро Гонсалес Іньярріту, Том Маккарті, Джордж Міллер та Рідлі Скотт.

У категорії найкраща акторка фільму-драми представлені Кейт Бланшетт та Руні Мара за роль у стрічці "Керол", Брі Ларсон ("Кімната"), Сірша Ронан ("Бруклін") й Алісія Вікандер ("Дівчина з Данії").

Читайте також: Обама симпатизує Тіріону Ланністеру з "Гри престолів"

Найкращим актором фільму-драми можуть стати Леонардо Ді Капріо, який зіграв у "Легенді Г'ю Гласса", Майкл Фассбендер за роль Стіва Джобса в однойменному фільмі, Вілл Сміт за роботу у стрічці "Струс", а також Браян Кренстон за "Трамбо" та Едді Редмейн за "Дівчину з Данії".

73-я церемонія вручення премії "Золотий глобус" відбудеться 10 січня в Лос-Анджелесі. "Золотий глобус" - це друга за престижністю премія для кіно та телефільмів після "Оскара". Переможці визначаються за результатами голосування журналістів.