У філіппінській провінції Давао у заповіднику на світ з'явилося пташеня рідкісного філіппінського орла, що перебуває на межі зникнення.

Про це повідомило ВВС.

Вважається, що у дикій природі їх залишилося лиш трохи більше 600.

Це перше дитинча цього виду, яке вилупилося в філіппінському центрі охорони дикої природи за останні два роки. Вчені вже назвали це "проривом" у проекті із розведення цього виду.

Куратор програми Анна Мей Сумая зазначила, що поява цього пташеняти "дає надію" усій популяції.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"У віці двох днів це пташеня орла вже може піднімати голову і отримувати їжу зі щипців. Воно дуже активне, уважне і спостережливе до того, що його оточує", - розповіла пані Сумая.

Наразі у центрі у клітці живуть 33 дорослі особини філіппінського орла.

Філіппінський орел, який є одним із національних символів цієї країни, перебуває на межі зникнення через знищення його природного середовища існування й полювання - тропічних лісів.

Читайте також: У Рівненському зоопарку народилося біле теля тибетського яка

У Філіппінах убивство рідкісного орла карається 12 роками за ґратами і штрафом на суму до 1 млн песо (близько 21 тисяча євро).

У травні цього року знакова подія сталася і в зоопарку бразильського Сан-Паулу. Там вперше в неволі народився синій папуга. За оцінками біологів у світі залишилося всього 1300 таких птахів. А в цьому зоопарку мешкає 12 подібних папуг. Їх вилучили у торговців тваринами.