Повноцінне запровадження реформи медицини опинилося під загрозою, адже в країні немає для цього достатньо ресурсів та законодавчих гарантій.

Про це в коментарі виданню "Гордон" розповів дитячий лікар Євген Комаровський.

На його думку, Міністерству охорони здоров'я потрібно передусім розробити план на найближчі 10-15 років і при цьому регулярно проводити аналітичні дослідження – тільки у такий спосіб можна виявити, наскільки ефективними були ці зміни.

Комаровський вважає, що головна проблема - прив'язка системи медицини до конкретних міністрів та посадовців. Після їх звільнення потрібно починати все з початку.

"Відхід одного міністра і прихід іншого – всього лише зміна швидкості руху та ефективності вже прийнятого закону. Кожен головний лікар розуміє: подітися нема куди", - додав він.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Комаровський наголосив, що будь-якій команді відомства потрібно не тільки спільно приймати окремі рішення, але й навчитися передусім доносити їхню суть суспільству через ЗМІ.

"Варто доступно пояснити свої передбачувані дії, щоб уникнути нерозуміння людей", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що більшість пацієнтів в Україні змушені оплачувати медичні послуги, які згідно із законом повинні фінансуватися із державного бюджету.