Нинішній інститут української прокуратури - це наслідок радянської правоохоронної системи, її традицій і культури.

Про це порталу Знай.ua повідомив колишній федеральний прокурор США, а нині - спеціальний радник Генерального прокурора України Богдан Витвицький. При цьому він зазначив, що всі озвучені ним в рамках нашої розмови порівняння, факти й умовиводи, не репрезентують ані офіційну позицію США, ані точку зору нинішнього глави ГПУ.

За словами Витвицького, вітчизняна прокуратура зараз перебуває в стані своєрідного «феодалізму», якому характерні чітка вертикаль влади і відсутність найменшої незалежності в діях прокурорів.

Крім того, як зазначає Богдан Витвицький, не варто вважати, що співробітники відомства стають корупціонерами виключно після того, як «доростають» до певних посад. Адже з перевищенням службових повноважень і хабарництвом вони знайомляться набагато раніше.

«Все починається з того, що майбутні співробітники прокуратури, а вірніше їхні батьки, для того, щоб їх дитина змогла отримати гарну юридичну освіту, змушені давати хабарі членам приймальних комісій профільних вищих навчальних закладів. Після цього, людина приходить працювати в відомство, де головним критерієм успішності її роботи стає вартість її костюма» - зазначає колишній федеральний прокурор США.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, прокуратура "відбілила" Льовочкіна.