Народний депутат Сергій Лещенко стверджує, що знайшов кілька суттєвих порушень у справі про державну зраду колишнього президента-втікача Віктора Януковича.

У коментарі "УП" він висловив думку, що генеральний прокурор Юрій Луценко за тривалий час не надав документів по провадженню, тому залишається тільки "повірити на слово" щодо наявності доказів.

Нардеп наголосив, що справу, яка стосується поплічників Януковича, розглянули у Краматорську, де і прийняли рішення про спецконфіскацію. Втім, Лещенко вважає, що у місцевого прокурора "все схвачено, над дрібницями вирішили не морочитися".

За словами Лещенка, дебати щодо конфіскованих грошей Януковича також закінчилася не тим, чим повинні були – він нагадав, що свого часу ці ресурси обіцяли направити на потреби АТО. Тепер, згідно постанови Кабміну, близько 30% піде на "фонд регіонального розвитку" та "субвенції місцевим бюджетам".

Саме ці статті витрат, як припускає нардеп, нібито можуть стати черговою лазівкою для корупціонерів, при цьому натякнувши на вигоду своїх же колег.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Це, традиційно, корупційні годівниці депутатів, які ставлять свої фірми на тендери - і традиційно в них виграють", - підсумував Лещенко.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що у Генпрокуратурі розкрили деталі чергового судового засідання над Януковичем.