За даними Служби безпеки України, близько 200 українських громадян залишаються заручниками у терористів.

Про це на брифінгу в п'ятницю розповів новопризначений радник голови СБУ Юрій Тандіт, пише Українська правда.

Він відзначив, що ця кількість є приблизною, оскільки Центр звільнення заручників постійно отримує нову інформацію.

"Іноді ми знаходимо тих, хто вважався зниклим безвісти. Наприклад, напередодні ми знайшли сліди одного з наших хлопців, якого упізнала дружина, який є живим і перебуває зараз в одному з районів Білгородської області РФ. У нього є певне каліцтво, про що я не можу говорити, однак, слава Богу, він живий", - сказав новопризначений радник СБУ.

Читайте також: Росія відмовилася остаточно від полонених ГРУшників

Популярні новини зараз
Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Тандід додав, що 65 з 200 заручників є цивільними, решта – військовослужбовці Збройних сил України, Нацгвардії та добровольчих батальйонів.

Радник СБУ також повідомив, що Центр зі звільнення заручників при СБУ виявив на території Росії 11 українських громадян, які були незаконно переведені через кордон. Загалом у відомстві вважають, що до РФ було переправлено приблизно 30 громадян України.