Громадянська мережа "Опора" повідомляє про фіксацію випадків фотографування виборцями бюлетенів на дільницях під час довиборів у 205-му окрузі в Чернігові.

Зокрема, згідно з повідомленням на сайті мережі, на одній із дільниць чоловік, який провів виборця до кабінки, зачекав, поки той проголосує, а потім біля урни сфотографував бюлетень.

"Про інцидент повідомлено правоохоронні органи", – зазначили в "Опорі".

На іншій дільниці виборець, якого затримали за фотографуванням бюлетеню, заявив, що зробив це "на памʼять".

Читайте також: За чернігівські печатки-фальшивки порушили кримінальну справу

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, як інформують активісти, на виході з однієї з дільниць затримали жінку, яка сфотографувала бюлетень і надіслала фото на номер, з якого невідомі пропонували їй оплату голосування на користь конкретного кандидата.

В "Опорі" нагадують, що, відповідно до статті 159 Кримінального кодексу України, умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів або референдуму, карається штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів, виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

За даними чернігівської міліції, на довиборах у парламент, що тривають у неділю у 205-му окрузі, зафіксували вже 27 порушень.