Рада безпеки ООН не підтримала проект резолюції про створення міжнародного трибуналу по малайзійському Boeing-777 рейсу МН17.

Проект рішення не пройшов, оскільки Росія застосувала право вето. Саме її голос виявився вирішальним, оскільки РФ є постійним членом Ради безпеки ООН.

Результати голосування були наступними: 11 делегацій проголосували "за", 1 - "проти", 3 - "утрималися".

Читайте також: Трибунал по Boeing буде створений, навіть якщо Росія накладе вето - Сергеєв

Нагадаємо, Австралія, Бельгія, Малайзія, Нідерланди та Україна звернулися до Ради безпеки ООН з проханням створити міжнародний кримінальний трибунал для притягнення до відповідальності винних у катастрофі пасажирського літака рейсу МН17 над територією України 17 липня 2014 і загибелі 298 осіб.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Президент Росії Володимир Путін назвав передчасними і контрпродуктивними пропозиції щодо створення трибуналу.

Постпред України в ООН Юрій Сергєєв впевнений, що суд по Boeing буде створений, навіть якщо Росія накладе вето.

Нагадаємо, 17 липня 2014 поблизу Тореза Донецької області був збитий літак компанії Malaysia Airlines Boeing-777, що слідував рейсом MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Україна і Захід підозрюють, що літак збили бойовики або російські військові на Донбасі. Росія це заперечує.