Екс-прем'єр України Микола Азаров сьогодні на прес-конференції в Москві оголосив про створення Комітету порятунку України. Мета "організації" - зміна нинішнього керівництва країни.

Про це пише Інтерфакс.

"Коли я подавав у відставку з поста голови уряду України, я розраховував, що в країні буде створено уряд національної єдності, який включить у себе представників різних політичних сил і займеться найголовнішим - відновленням стабільності, миру, спокою в нашій країні", сказав колишній прем'єр журналістам.

Читайте також: Азаров створює "уряд України" у вигнанні

Він зазначив, що разом зі своїми колегами не міг уявити, що на Україні "сили, які захопили владу за допомогою державного перевороту, розв'яжуть кровопролитну війну, почнуть проводити політику знищення свого власного народу, руйнування економіки, і доведуть за найкоротший час країну до стану хаосу" .

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Тому Азаров прийняв рішення оголосити у складі комітету тих, хто на його думку "своїм практичним досвідом, знаннями здатні вивести країну з кризи, припинити братовбивчу війну і забезпечити країні розвиток".

Комітет очолив сам Азаров, а на пост президента України, "організація" запропонувала колишнього депутата ВРУ Володимира Олійника.

Переконуючи "дружній" та "опозиційний" канал "Інтер" у тому, що громадянство він не змінював, екс-прем'єр показав український паспорт.

Користувачі інтернет також активно жартують над його висловом під час прес-концеренції, що нібито "у нього (при ньому) стояла гривня", таким чином він певно хотів підкреслити стабільність колишнього уряду.

Нагадаємо, Вперше про намір створити "уряд України у вигнанні" Азаров заявив в лютому поточного року, а 29 липня представники екс-прем'єра анонсували створення нової організації 3 серпня.

Микола Азаров був прем'єром-міністром за режима Януковича. Він покинув Україну, де на нього було заведено кримінальну справу за звинуваченням у перевищенні повноважень.

Разом з іншими колишніми представниками керівництва України він також включений в санкційні списки Євросоюзу.

Раніше, у мережі опублікували прес-реліз створеного екс-прем'єром України Миколою Азаровим "Комітету порятунку України".

У своєму "зверненні" до українців скандальні екс-політики і чиновники закликають до проведення позачергових президентських і парламентських виборах в Україні.