Сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк запропонував прокуратурі та іншим органам порушувати кримінальні провадження проти тих, хто не сплатив за газ та електроенергію.

Як повідомляє Українська правда, таку заяву глава уряду зробив на засіданні антикризового енергетичного штабу.

"Якщо хтось не платить за отриманий газ та електричну енергію - тут є органи прокуратури, є Міністерство внутрішніх справ, порушуйте кримінальні провадження за фактично розкрадання електроенергії та газу", - сказав Яценюк.

Він наголосив на виконанні "25 пунктів робіт, які досі не виконані", які необхідні для проходження опалювального сезону.

Яценюк нагадав профільному міністерству з'ясувати об'єми газу, які зараз наявні в українських сховищах.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

"У нас ще залишилася вже невелика можливість виправити ситуацію в секторі і сподіваюсь, кожен прикладеться до того, щоб використати цю можливість на 100%", - сказав Яценюк.

Читайте також: Україна наростила запаси газу в сховищах до 13 млрд кубометрів

Нагадаємо, що глава "Нафтогазу" Андрій Коболєв повідомив про те, що темпи поповнення газосховищ є недостатніми для успішного проходження зимового періоду.