Стосовно резервіста батальйону "Айдар" з військової частини 3027 Нацгвардії, який у Києві відкрив вогонь по людях з автомата Калашникова, розслідують кримінальне провадження за статтею "хуліганство". Повідомляє УНН.

Так, стрілянина сталася 1 серпня в готельному комплексі "Пролісок" на проспекті Перемоги, 135.

За даними правоохоронців, 42-річний резервіст "Айдару" зробив декілька пострілів з автомату Калашникова у бік трьох громадян, які, на його думку, занадто голосно розмовляли.

Жертв та постраждалих нема. Наразі резервіста "Айдару" затримали.

У чоловіка вилучили автомат Калашникова та магазин із патронами до нього, дві гвинтівки "СКС", пістолет "Шмайсер", пістолет "Перфекта", гранату "РГД" - 5, гранату "РГД"-2, шість штик — ножів, 275 набоїв різного калібру, димову шашку та військове спорядження.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Читайте також: На Дніпропетровщині "айдарівці" побились із селянами

Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 296 КК України - хуліганство із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. "Айдарівцю" загрожує позбавлення волі від трьох до семи років.

Нагадаємо, 28 липня Старобільський районний суд Луганської області засудив військовослужбовця штурмового батальйону "Айдар" до 6 років позбавлення волі за привласнення осколкової гранати РГД-5, яку мав здати в органи МВС України.